En opeens is het zover: een nieuw jaar!! Daar horen natuurlijk een paar dingen bij: oliebollen, champagne, appelbeignets en vuurwerk, maar ook voornemens. Waarom dat perse op de eerste dag van het jaar moet, is mij eigenlijk een raadsel. Het lijkt me dat het net zo goed op ieder andere willekeurige dag van het jaar zou kunnen. Feit is dat de meeste van ons op de eerste dag van het nieuwe jaar met allemaal nieuwe gewoontes beginnen.

Ook ik heb de afgelopen week lopen nadenken wat ik anders wil doen in het nieuwe jaar. Eerst kwamen de, voor mij, gebruikelijke dingen omhoog. Een kilootje of 20 afvallen en dan ook nog eens het liefst binnen een maand, lekker realistisch toch?! Meer bewegen. En tot slot nooit meer uit mijn slof schieten, als mijn jongens weer eens het bloed onder mijn nagels vandaan halen. Dingen die er vorig jaar ook al op stonden en die toen niet of grotendeels niet lukten. Ook zijn het, als ik eerlijk ben, dingen waarvan ik denk dat anderen vinden dat ik dat zou moeten doen. Daarbij leg ik de lat gelijk heel erg hoog voor mezelf. Het kleinste beetje tegenslag genoeg om de handdoek in de ring te gooien.

de moed zonk me al in de schoenen

Toen ik dit lijstje gemaakt had, zonk de moed me al in de schoenen. Niet dat ik dit allemaal niet wil bereiken, maar de haalbaarheid is niet realistisch gesteld. Daarbij vervullen deze dromen niet of maar in mindere mate mijn Big Five for Life, dus me er vol voor inzetten kost meer energie dan het me oplevert. Hooguit die laatste is iets waar ik me voor in wil zetten, maar dan niet op het moment dat ik op ontploffen sta. Liever creëer ik een moment rust voor ik tot het kookpunt kom.

Daarom heb ik dit jaar besloten het anders te doen. Ik ga mijn voornemens anders aanpakken!

Daarom heb ik dit jaar besloten het anders te doen. Ik ga mijn voornemens anders aanpakken. Ten eerste wil ik dat ze aansluiten bij mijn Big Five for Life. Dan weet ik tenminste zeker dat ze me ook na een paar dagen blijven aanspreken. Daarbij wil ik mezelf niet de restrictie opleggen dat ik perse op de eerste dag van het nieuwe jaar moet beginnen. Ik mag het op mijn eigen tempo aanpakken en wanneer er tijd, geld en ruimte er voor is. Daarbij wil ik wel een stok achter de deur hebben, zodat van uitstel geen afstel gaat komen.

Ik ben gaan zitten met een kop thee en een kladblok en ben gaan opschrijven waar ik nou heel erg blij van wordt. Dat was als eerste mijn Big Five for Life. Daar word ik nog steeds heel blij en gelukkig van. Zo is het bijvoorbeeld nooit eerder in mij opgekomen om een blog te schrijven, maar nu ik er mee bezig ben geeft het me een hoop plezier en ben ik trots dat het me lukt. Het lukt me ook om er nog iedere dag mee bezig te zijn en museummomenten maken. Dat is wat ik wil in het nieuwe jaar. Zo veel mogelijk museummomenten!! Maar ja, dat zeggen wil niet betekenen dat ik dat ook ga doen. Want hoe ga ik dat aanpakken, die museummomenten maken?

Dat is wat ik wil in het nieuwe jaar. Zo veel mogelijk museummomenten!!

dit jaar doe ik het anders

Daarom heb ik het volgende lijstje gemaakt. Wat ik het nieuwe jaar wil doen, is:

  • Starten met de opleiding tot holistisch leefstijlcoach. Hier ben ik al vol voor aan het sparen, zodra ik het geld bij elkaar heb ga ik me opgeven en starten. De plek van de opleiding heb ik al uitgekozen en ook heb ik contact met iemand die de opleiding op dit moment doet. Zij wil in deze een Wie voor me zijn.
  • Maandelijks met een vriendin afspreken om te gaan wandelen. Afgelopen jaar heb ik een oproep op Facebook gezet, waarbij ik een hoop reacties terug kreeg van mensen die met me de natuur in willen. Met deze mensen ga ik afspreken, zodat ik iedere keer ook weer even lekker met een vriendin kan bijkletsen. Nu al zin in.
  • Ik ga verder met het schrijven van blogs. Nooit verwacht dat het op mijn pad zou komen, maar ik heb er plezier in, ben er trots op en ik hoop dat het lezen ervan ook voor jullie een museummoment is.
  • Ik ga dit jaar met ieder van mijn jongens een dag samen er op uit. Dit heb ik jaren geleden al een keer gedaan en ze hebben het er nog steeds over. Dan hoeven ze mijn aandacht niet te delen, mogen zij kiezen waar we die dag heen gaan en waar we na afloop gaan eten. Dat is niet alleen leuk voor mij, maar ook voor hen.
  • Ik ga beginnen met het maken van een lijstje nummers, die ik op mijn cd wil hebben. Deze ga ik vast oefenen bij zangles, zodat ik ze vast oefen en op het moment dat ik mijn lijst compleet heb, ik gelijk de studio kan boeken.
  • En om in de trend van mijn eerdere voornemens te blijven: ik wil beter leren aanvoelen wanneer ik mijn kookpunt begin te bereiken. Voor ik dit bereik neem ik een moment voor mezelf om tot rust te komen. Dit kan door een vriendin te bellen, een knuffel van mijn fijne vent, hard meezingen met een nummer of een meditatie te doen.

Voor al deze dingen geldt dat ik het niet op 1 januari ga doen. Wel weet ik dat ik er een hoop plezier aan ga beleven en ontzettend ga genieten. Ook zijn al deze punten in de lijn met mijn Big Five for Life, waardoor ik dus ook nog bezig ben met het tot een succes maken van mijn eigen leven. Dit is voor mij een veel beter vooruitzicht en voornemens dan dat ik tot nu toe maakte. Voor het eerst heb ik er ook heel erg zin in om ze te realiseren.

Voor het eerst heb ik er ook heel erg zin in om ze te realiseren.

Ik denk dat ik met dit lijstje een heel mooi jaar tegemoet ga. Rest me niets anders dan jullie allemaal een heel fantastisch, fijn jaar met ontzettend veel museummomenten toe te wensen. Mocht je nu geïnspireerd zijn door deze blog en ook op zoek willen naar jouw Big Fice for Life, neem dan contact op met Karina. Zij kan je hier verder in begeleiden.

Liefs Marit