Vandaag deel ik graag een nachtelijk avontuur van mij dat niet alleen oncomfortabele was, maar ook een belangrijke les over focus en kansen bood.

Gisteravond, toen mijn weerstand met vakantie was en mijn longen de sterren van de show werden in mijn persoonlijke hoestfestijn, besefte ik dat er iets moest gebeuren. Een keelsnoepje leek als de perfecte held, dus begon mijn zoektocht. Maar hier begon het avontuur.

In mijn vermoeide staat doorzocht ik mijn nachtkastje op zoek naar dat blikje kleine pepermuntjes dat in mijn hoofd zat. Het moest blauw-rood zijn, daar was ik van overtuigd. Helaas geen spoor van het verlangde blikje. Dus, in mijn wanhoop, besloot ik maar wat dampo te gebruiken.

Vanochtend, met een iets helderder hoofd, herinnerde ik me ineens dat ik nog codeïne pillen had. Het inspectieproces van het nachtkastje herhaalde zich, en ja hoor, daar waren ze. De moraal van dit verhaal? Het blikje pepermunt zocht ik, waardoor ik de échte kans, de codeïne pillen, over het hoofd zag.

Je kunt niet vinden want je niet zoekt.

Dat brengt me bij het echte leven. Als je niet weet waar je je op moet richten, loop je het risico waardevolle kansen te missen. Het is als door het leven struinen zonder te weten waar je je doelen moet plaatsen – een gemiste kans kan net zo onopgemerkt blijven als dat ene blikje.

Maar wat kan een scherpe focus nog meer voor je betekenen? Stel je voor dat je elke dag opstaat met duidelijke doelen voor ogen. Een doelgerichte mindset kan niet alleen je prestaties verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen vergroten. Je leert de ruis om je heen te verminderen en je energie te richten op wat er echt toe doet.

Een scherpe focus kan je helpen bij het overwinnen van obstakels en het navigeren door uitdagende situaties. Het stelt je in staat om prioriteiten te stellen, zodat je je energie kunt richten op de taken die de grootste impact hebben op jouw doelen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu kostbare tijd verspillen aan het zoeken naar het verkeerde blikje?

Gelukkig is het hebben van een coach tegenwoordig net zo normaal als een dagje naar de sauna. Het lijkt misschien niet altijd ‘nodig’, maar het is een fantastisch cadeau aan jezelf. We weten allemaal hoe we ons voelen na zo’n ontspannende dag – “waarom heb ik dit niet eerder gedaan?”

Dus, als je je focus wilt scherpen en geen kansen wilt laten liggen op een beter leven, ben ik hier voor je. Mijn hoest is voorlopig op pauze dankzij die gevonden codeïne tabletten, dus laten we praten voordat mijn luchtwegen weer de hoofdrol opeisen. Pak die kans en geef jezelf het cadeau van een doelgericht leven. Neem contact met me op, want wie weet welke kansen we samen ontdekken!