Boeken

Geschreven door John P. Strelecky

John P. Strelecky is de auteur van internationale bestsellers zoals Life Safari, The Why Café, The Big Five for Life, How to be Rich and Happy en Return to the Why Café. Hij inspireert met zijn boeken, artikelen, seminars en workshops al jaren miljoenen mensen over de hele wereld. Zijn boeken zijn wereldwijd in ruim 40 talen uitgebracht en in ruim 60 landen uitgegeven. In februari 2019 staat The Why Café in Duitsland al 4 jaar op nummer 1 in de boekenlijsten!

Life Safari - De reis van je leven

In Life safari vertelt John Strelecky op meeslepende wijze het verhaal van Jack, een jongeman die op zoek is naar geluk en de zin van zijn leven. Hij droomt ervan een reis door Afrika te maken en besluit uiteindelijk te gaan.

Tijdens zijn tocht leert hij een oude wijze vrouw kennen, Ma Ma Gombe, een ervaren safarigids. Zij laat Jack niet alleen vele dieren en de ‘big five’ zien, maar deelt ook de wijsheid en de geheimen van dit grillige continent met hem. Door Ma Ma Gombe’s inspirerende verhalen en advies krijg je inzicht in de strategie over hoe je je eigen ‘Big Five for Life’ gestalte zou kunnen geven. Wat zijn de vijf dingen die jij zou willen zien of doen om van je leven een succes te maken?

Ga mee op safari en krijg inzicht in je persoonlijke Big Five for Life om van je leven een succes te maken.

Big Five for Life - Ontdek jouw vijf levensdoelen

Het maakt niet uit wie je bent of aan hoeveel mensen je leiding gegeven hebt, dit boek zal voor altijd de wijze waarop je over leiderschap denkt veranderen – niet alleen de wijze waarop je op je werk leiding geeft, thuis of in je gemeenschap, maar zelfs de wijze waarop je jezelf leidt.

Het is de erfenis van Thomas Derale een man die door velen om hem heen gezien wordt als de beste leider ter wereld. Zijn ondernemingen verdienden een fortuin, zijn werknemers waren gek op hem, en wanneer nodig waren klanten bereid weken te wachten voordat ze konden samenwerken met zijn bedrijven.

Dit zijn de geheimen die hij gebruikte om veertien zeer winstgevende ondernemingen op te zetten, om culturen te creëren die zo betekenisvol zijn dat klanten en de meest getalenteerde mensen hem opzochten en om een erfenis achter te laten die nog door generaties lang onthouden zal worden.

the why cafe - waarom ben je hier?

Het is ’s avonds laat, donker en koud als de eenzame reiziger John strandt met zijn auto in de middle-of-nowhere. Hij heeft een drukke baan, waar hij geen energie meer uit haalt. Zijn tijd wordt opgeslokt en hij heeft zo ongelooflijk veel haast, dat hij letterlijk en figuurlijk op een kruispunt staat. Waar moet hij naartoe?! Opeens valt zijn oog op een klein eetcafé verderop. Hij besluit daar naar binnen te stappen. Rammelend van de honger, pakt hij de menukaart. Voor enkele seconden kan hij zijn ogen niet geloven. Naast gewone maaltijden, staan er drie specifieke vragen op de kaart die zijn hoofd doen tollen:

•Waarom ben je hier?
•Ben je bang voor de dood?
•Ben je voldaan?

Serveerster Casey helpt hem graag met de zoektocht naar zijn drie antwoorden. Hiermee begint John zijn reis naar nieuwe inzichten, zelfontdekking en kennis.

How to be Rich and Happy - Succesvol zijn is leven zoals jij wilt

Besef je dat je kunt zijn wat je graag wilt zijn.
Weet dat je prestatie niets zegt over je identiteit.
Voel van binnen dat jij ieders gelijke bent.
Maar weet dat niemand jouw meerdere is.
Richt je op de toekomst en leef in het nu.
Waardeer je poging om het beste te doen.
Begrijp dat pijn deel uitmaakt van leven.
Adem vrij en diep vanuit je middenrif.
Accepteer de fouten die je zult maken.
Denk na voordat je antwoord geeft.
Glimlach als dingen moeilijk zijn.
Wees altijd aardig voor jezelf.
Maak tijd voor anderen.
Maak tijd voor jezelf.
Visualiseer je succes.
Luister met interesse.
Omarm verandering.
Maak je geest rustig.
Wees nieuwsgierig.
Stel ongeloof uit.
Doe oefeningen.
Heb lief.
Lach.
Ben.

Return to the Why CaféSpeel jij nog in je speeltuin?

Ooit was John een gestreste manager met teveel haast en te weinig tijd. Maar alles veranderde toen hij op een bewuste dag voet zette in The Why Café. Na zijn levensveranderende bezoek aan het café leidde John een leven zonder stress en deed hij exact die dingen die hem blij en gelukkig maakten.

Nu, tien jaar later, komt John tijdens een fietstocht op Hawaii per toeval opnieuw The Why Café tegen. Maar wat doet het hier op Hawaii? Hij stapt verrast, en een tikkeltje nieuwsgierig, naar binnen en ervaart een gevoel van thuiskomen. In het café ontmoet hij de ongelukkige Jessica. Zij heeft van ʼs morgens vroeg tot ʼs avonds laat een stressvolle baan en doet wat anderen van haar verwachten. Daardoor heeft ze al haar doelen en verwachtingen uit het oog verloren. John wordt haar mentor en helpt haar te concentreren op wat er echt toe doet in haar leven.

In de gesprekken tussen Jessica en John, in dit bijzondere café, vind je de antwoorden op de vragen: hoe kun je ontsnappen aan de dagelijkse sleur, zodat je het leven met alle mogelijkheden kunt herontdekken en je weer kunt spelen in je eigen speeltuin?

E-book Tien Tips om het leven van je dromen te leiden

Voor als je stress wilt verminderen is dit e-book perfect. Het staat vol tips voor een betekenis vol leven.

Perfect voor wanneer je op zoek bent naar meer zingeving en focus. Voor iedereen die op een punt staat in zijn/ haar leven dat je denkt: “En nu dan?”

Laat je niet langer leiden door belemmeringen, maar neem de regie weer in eigen handen en start met het leven van je dromen te leiden.

Stress is niet een situatie, het is de invulling die je zelf aan een situatie geeft.

Ga gelijk aan de slag en download hem nu gratis.